ویروس کرونا پس از چند هفته در چین، روزهای گذشته به کشورمان ورود پیدا کرد و موجب شد صدها نفر مشکوک به این ویروس شده و بیش از ۵ تن نیز جان خود را از دست دهند. در این بین هیات امنای صرفه جویی ارزی تصمیم جدیدی اتخاذ کرده تا کمکی برای خانواده های ایرانی باشد. با بروزنیوز همراه باشید.
دکتر یوسفی، رئیس هیات امنای صرفهجویی ارزی در معالجهی بیماران اعلام کرد هیات امنا بعد از خریداری تمام تولیدات ماسکهای شرکتهای ایرانی، آنها را در اختیار معاونت بهداشت وزارت بهداشت قرار میدهد تا بهصورت رایگان بین خانوادهها در سراسر کشور توزیع شود. او همچنین اعلام کرد با توزیع رایگان ماسک در کشور، علاوه بر ایجاد آرامش روانی در جامعه، بحث سوداگری و اختلال در نظم اجتماعی و اقتصادی کشور نیز از بین میرود. بهگفتهی رئیس هیات امنای صرفهجویی ارزی در معالجه بیماران بهزودی با هماهنگی ادارهی کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذاودارو، دستورالعمل ممنوعیت خرید و فروش ماسک در داروخانهها ابلاغ میشود. او گفت:
ماسکهای خریداری شده و وارداتی بههمراه بستهی آموزشی و محلول شوینده از طریق خانههای بهداشت، مراکز جامع خدمات سلامت، پایگاههای سلامت و واحدهای بهداشتی در کشور در بین مردم بهصورت رایگان توزیع میشود.
توزیع ماسک و ضدعفونی کننده رایگان
سید حسین صفوی، مدیرکل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی نیز گفته است ۱۵ تولیدکنندهی ماسک در کشور، روزانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار عدد ماسک تولید میکنند که پاسخگوی نیاز کشور است. او همچنین اعلام کرد قیمت عرضهی ماسکها به تمام واحدهای تولید، اعلام شده و نظارتهای لازم بر تمام مراحل تولید تا عرضه انجام میشود.
رئیس هیات امنای صرفهجویی ارزی در معالجه در ادامه افزود ماسکها و بستههای آموزشی وزارت بهداشت با اولویت استانهایی که در آنها موارد مثبت کووید۱۹ گزارش شده و بهصورت همزمان در سایر استانها توزیع میشود. همچنین در بخشنامهی سیدحسین صفوی خطاب به مدیران عامل شرکتهای تولیدکننده ماسک نوشته شده است:
پیرو موارد مطروحه در جلسات و مذاکرات قبلی در خصوص تولید و توزیع ماسک جراحی باتوجه به شرایط کنونی کشور ضروری است به منظور مدیریت و جلوگیری از هرگونه اخلال در تأمین، توزیع و انباشت غیرمجاز و احتکار، کلیهی تولیدکنندگان ماسک پزشکی ملزم به رعایت موارد ذیل هستند:
۱- باتوجه به اعلام آمادگی هیات امنای صرفهجویی ارزی در معالجهی بیماران به خرید نقدی اقلام مذکور، فروش و تحویل فوری و روزانه ۵۰ درصد ظرفیت تولید روزانهی کارخانههای تولیدی به هیات و توزیع از طریق هیات امنای ارزی تا اطلاع ثانوی الزامی است.
۲- پیرو بخشنامهی شمارهی ۶۶۴.۱۰۶۳۴۸ مورخ ۲۳ بهمن ۹۸ صرفا مجاز به فروش و توزیع کالا به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور، مراکز درمانی و توزیع کننده و پخش مجاز ثبت شده در سامانهی imed.ir بوده و لازم است از هرگونه فروش به اشخاص حقیقی و حقوقی غیرمجاز خودداری کرده و از هرگونه فروش و توزیع نامتعارف خودداری کنند.
۳- آمار توزیع و عرضهی اقلام مذکور را در سامانهی توزیع سایت imed.ir بهصورت روزانه و برخط ثبت کنند و به اطلاع ادارهی کل برسانند.
۴- ممنوعیت هرگونه صادرات اقلام مذکور باتوجه به نامهی شماره ۶۶۴.۱۰۵۴۳۸ مورخ ۲۰ بهمن ماه ۹۸ از هر طریق و تحت هر عنوان و تعرفه گمرکی
۵- اعلام موجودی دقیق اقلام مذکور توسط تولیدکننده به ادارهی کل تجهیزات پزشکی بهصورت مکتوب و الکترونیکی
۶. تولید اقلام مذکور با حداکثر ظرفیت کارخانه تولیدکننده
۷. اعلام دقیق ظرفیت تولید روزانه اقلام مذکور توسط تولیدکننده به ادارهی کل تجهیزات پزشکی بهصورت مکتوب و الکترونیکی
۸. رعایت ضوابط قیمتگذاری، حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و سقف قیمت فروش، توزیع و عرضهی اعلامی ادارهی کل تجهیزات پزشکی طی نامه شمارهی د. ۶۶۴.۳۲۰۴۶ مورخ ۳۰ بهمن ماه ۹۸ الزامی است. لیکن در صورت تعیین قیمت بالاتر از سقف قیمتهای اعلامی، تولیدکننده میتواند ضمن توزیع با قیمت مذکور مدارک مربوطه را به ادارهی کل تجهیزات پزشکی ارسال کند.
بدیهی است عدم رعایت مقررات یادشده مبنی بر اخلال در نظام اقتصادی و سلامت کشور بوده و طبق قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور پیگیرد قانونی دارد.